Ett arbete som inredningsarkitekt kan vara mycket intressant och givande, men kräver en hel del hårt arbete och uppmärksamhet på detaljer. En inredningsarkitekt är inte bara någon som skapar visuellt tilltalande inre utrymme, men någon som också gör ett rum säkrare. I de flesta fall är det också en expert som skapar ett rum säkrare från brand. För att uppnå alla dessa mål, inredningsexperter använder en mängd olika färdigheter och information, välja lämpliga möbler, färger och tillbehör för ett rum för att skapa en säker miljö.

Det första området i ett hem som måste göras om är säkert köket. Den vanligaste orsaken till olyckor i kök är felaktig belysning. Man måste överväga att använda dimmerbrytare eller dimmers när man arbetar i köket för att skapa en säker miljö. Det är också viktigt att installera säkerhetsapparater som brandsläckare i köket, inklusive en väggmonterad brandsläckare som lätt kan nås av kocken om det skulle inträffa under en arbetstid. Det bör installeras ovanför alla matlagning område så det syns. En annan säkerhetsrisk för köket är spisen. Kaminen ska alltid vara väl upplyst med en bra låga, och ett bra arbetsavstånd mellan brännaren och spishällen.

Säkra boendemiljöer

Ett annat område där säkerhetsproblem är kritiska är badrumsgolvet. Många människor halka när de tar ett bad eller dusch, och en våt golv är en perfekt plats för olyckor att inträffa. Badrumsgolv bör utformas så att badkaret, dusch, och toalett alla avlopp ur golvet. Där bör också badrumsgolv vara vattentät så att vatten inte kan förstöra våtrumsskicket. För att göra badrumsgolven så säkra som möjligt, överväga att lägga till ytterligare stoppning och mattor under badkaret, runt duschen, eller i toaletten. I andra delar av hemmet, andra säkerhetsfrågor kan spela in. Köket ska ha ett sätt att öppna ett skåp när en dörr av misstag har lämnats öppen. Detta förhindrar oavsiktliga stötar och stötar som kan orsaka fall. Ett säkert arbetsområde bör omfatta ett område, till exempel ett övre arbetsområde, som gör det möjligt för en assistent att nå objekt i köket när det behövs, samtidigt som en upptagen professionell att arbeta bort från distraktioner.

Inredningsarkitekter tillbringar en hel del tid att skapa ett hem som ser attraktivt men är också säker. Ett sätt att skapa det här utseendet är att skapa en konsekvent layout. Att använda olika färger i olika rum eller områden i hemmet kommer att skapa olika visuella element som skapar olika stämningar och tillåter olika element att förändras beroende på omgivningen. Färgen på väggarna, färgen på färgen på färgen, möblerna, och även mattorna kan påverka det övergripande utseendet på ett rum. Som inredningsarkitekt kan du välja de produkter som du kommer att använda för att ditt utrymme ser bra ut, samtidigt som du skapar en säkrare miljö för användarna av ditt space. Om du väljer att arbeta hemifrån, ta några minuter att lära dig om säkerhetsfunktioner och tips för att säkerställa en säker arbetsyta. Du kanske vill ta lite tid att välja färger som speglar den miljö som du vill skapa och sedan planera ut din design med hjälp av tipsen som beskrivs här.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *